5 PARASTA VINKKIÄ OPISKELUUN

Osalla on jo alkanut koulut, minulla vasta ensi viikon tiistaina. Olen käynyt jo hankkimassa koulutarvikkeita, mutta tässä kerron teille muutaman opiskeluvinkin, jotka toivon mukaan helpottavat koulun käyntiä:)


1. Lukusuunnitelma. Laadi itsellesi lukusuunnitelma. Lukusuunnitelma auttaa käyttämään lukuajan viisaasti. Lukuaika ei kannata kerrallaan olla pitkä vaan mieluiten lyhyitä jaksoja, joitten välissä pidät tauon.

2. Ravinto. Nälkäisenä tai janoisena ei jaksa tehdä mitään. Kannatta ottaa vaikka lukemisen ajaksi vesipullo, josta voi juoda.

3. Häiriötekijät. Poista kaikki häiriötekijät, puhelin, tietokone ja muut älylaitteet. Jos vieressäsi on joku älylaite, voit joutua sen kohteeksi. Mietit katson vain tuon viestin ja yhtäkkiä oletkin selannut puoli instagramia. Kannattaa laittaa myös ilmoitukset pois. Parasta on viedä puhelin pois huoneesta.

4. Lukeminen. Älä jätä lukemista viimeiseen iltaan tai päivään!

5. Kuuntele. Paras vinkki minulle itselleni. Kuuntele tunnilla ja kirjoita tärkeät asiat ylös. Voit myös kysyä kaverilta, jos hän suostuisi lukemaan sinulle ääneen.

Tsemppiä kaikille kouluun! Ja hyvää viikonloppua<3

Kommentit

Suositut tekstit